Előfizetői tartalom

CIG: se a részvényesek, se az ügyfelek nem lesznek boldogok ettől

Az egy évvel korábbinál 39%-kal alacsonyabb, 153 millió forintos adózott eredményt ért el a harmadik negyedévben a CIG Pannónia. A kedden reggel közzétett gyorsjelentés fontosabb részletei (magyar számviteli szabályok szerint): a díjbevételek és az új szerzések csökkenő trendje egyaránt folytatódott június és szeptember vége között, az életbiztosítási díjbevételek 3,6 milliárd forintra rúgtak, ami 7%-os éves csökkenést jelent, ezen belül a folyamatos díjak 3%-kal zsugorodtak, az új szerzések 26%-kal, ezen belül a unit-linked új szerzések 28%-kal estek vissza, a szigorodó költséggazdálkodás nyomán az igazgatási költségek 242 millió forintra csökkentek, ami 19%-os esést jelent, az életbiztosításokon elért befektetési eredmény még soha nem volt ilyen rossz a biztosítónál, ez jórészt az ügyfeleket terheli.Elemzői becslés nem érkezett a negyedéves eredményhez.

A harmadik negyedévben 3,6 milliárd forintos életbiztosítási díjbevételt ért el a CIG Pannónia, ami 7,3%-kal alacsonyabb az egy évvel korábbinál. Az eseti díjak szempontjából gyengébb volt a negyedév (évi 33%-os esés), de a rendszeres díjak is 3,2%-kal csökkentek. Mindezt a nem-életbiztosítási díjak úgy kompenzálták, hogy a teljes csoport díjbevétele nagyjából stagnált.Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés