Előfizetői tartalom

17 milliót buksz, ha nem születik gyereked

Hiába próbálkoznak lombikprogrammal, az új rendeletek értelmében csak "különös méltánylást érdemlő helyzetben" mentesülhetnek a késedelmi kamatok megfizetésétől a gyermekvállalás során sikertelen CSOK-felvevők. Ha valaki most a nulláról 3 gyermeket vállal, de egy sem születik neki, a jelenlegi alacsony alapkamattal számolva is csaknem 17 millió forintot kell 10 év múlva visszafizetnie, amitől csak a kormányhivatal jóindulata mentesítheti - részben. Cikkünkben néhány eddig kevésbé ismert CSOK-szabályra is rávilágítunk, miután az új lakásokra felvehető CSOK szabályait itt, a használt lakásokra felvehető CSOK-éit pedig itt már összefoglaltuk.

A legnagyobb kockázatJóhiszemű igénylők számára az a legnagyobb kockázata a 10 milliós CSOK felvételének, ha nem születik meg a vállalt számú gyermek. Ezért is reális, hogy a bankok beszámolói szerint a 10 millió forint iránt elsősorban azok érdeklődnek, akik már rendelkeznek 3 gyermekkel. Ők ugyanis nem futják ezt a kockázatot. Aki viszont most gyermektelenül három gyermeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés