Előfizetői tartalom

A leggyengébbek közé sorolt minket az OECD

Portfolio
Jövőre recesszióba süllyed a magyar gazdaság - prognosztizálja friss jelentésében a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet. Az OECD szakértői szerint ez részben az üzleti és fogyasztói bizalom csökkenésére, a hitelezés stagnálására, az adósság leépítésére, valamint a jelentős költségvetési konszolidációra vezethető vissza. A szakemberek egyúttal azt is javasolják, hogy Magyarország kössön megállapodást a Valutaalappal és felszólítják a kormányt, hogy szüntesse meg a végtörlesztési programot.

Recesszió jön 2012-ben A magyar gazdaság jövőre 0,6%-os visszaesésre számíthat az OECD várakozásai szerint. Ez a kormányzat 2012-es növekedésre vonatkozó hivatalos +1,5%-os prognózisánál lényegesen rosszabb. Igaz, a legutóbbi hírek szerint a kormány a növekedési feltételezésének újabb felülvizsgálatára készül, 0,5-1%-os bővülésről beszélnek a kormány részéről.Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés