Előfizetői tartalom

Csomag csomag hátán - Ki issza meg ennek a levét?

Portfolio
A kormány - a folyamatosan romló gazdasági környezet mellett - elkötelezett a költségvetési hiány három százalék alatt tartása és az államadósság csökkentése iránt. Ezt kívánja bizonyítani a Matolcsy György által pénteken ismertetett 2012-es és 2013-as újabb költségvetési kiigazító programokkal is. A már-már követhetetlen csomagokkal a kormány ezermilliárdokat mozgat meg. A jövő évi kiigazítás teljes értéke is már közel jár az 1000 milliárd forinthoz.

A kormány mindenáron tartja magát a 3% alatti költségvetési hiányhoz, és a mostani bejelentések alapján 2012-ben és 2013-ban sem mond le erről a célról, érthetően részben a Brüsszel felől érkező komoly fenyegetés miatt, uniós pénzek sorsa forog ugyanis kockán (igaz igyekszik megkönnyíteni saját dolgát, hogy mindkét évre vonatkozóan 0,5%-kal emelte a hiánycélt). Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés