Előfizetői tartalom

Csomagoljuk ki együtt a kormány 2013-as megszorításait!

Jövőre újra óriási kiigazítást tervez végrehajtani a kormány. Összesen öt csomag keretében 1600 milliárd forintos intézkedéssorozatot jelentett eddig be, ám ezek tényleges egyenlegjavító hatása megközelítőleg 1000 milliárd forint. A csomagok szerkezetéből jól látható, hogy az idő múlásával egyre csak fogytak a kormány muníciói és a végére kizárólag a bevételek növelésére koncentrált. A költségvetési lyukak sorozatos betömése mögött másodlagossá vált a kiigazítás "minősége", vagyis, a kormány beáldozza a jövőbeli gazdasági növekedést a jelenbeli milliárdokért.

Azzal, hogy a képviselők hétfő este megszavazták a jövő évi adótörvényeket, kezd végleges formát ölteni a 2013-as költségvetés. Egy másfél éve tartó folyamat közeledik a végéhez, hiszen a kormány lényegében már 2011 tavaszán hozzáfogott a jövő évi büdzsé kereteinek felvázolásához, amikor bemutatta az első Széll Kálmán Terv pontos intézkedéseit. Az azóta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés