Előfizetői tartalom

Saját magába "harap" az állam - Mi lesz ebből?

A kormány egy hónap leforgása alatt megnyolcszorozta a Magyar Államkincstártól jövő évre várt pénzügyi tranzakciós illetékbefizetés összegét, és mivel az államkincstár továbbhárítja a plusz terhet, ezért ez tulajdonképpen egy klasszikus fűnyíróelvszerű kiadáscsökkentés. Számításaink szerint a jelenleg ismert mentességi feltételek és a 120 ezer milliárd forintos adóalap ismeretében nem jönne össze a remélt összeg. Nem véletlen ezért, hogy a kormány már készíti a módosító javaslatot.

A kormány az októberben bejelentett két (összesen 764 milliárd forintos) intézkedéscsomagjának keretében arra készül, hogy a Magyar Államkincstártól - a korábbi költségvetésben szereplő elképzelésekhez képest - 70 milliárd forinttal többet szedjen be pénzügyi tranzakciós illetékből. Azt azonban egyelőre nem ismerjük, hogy a kormány hogyan akarja előteremteni ezt a plusz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés