Előfizetői tartalom

Ezek boríthatják fel a kormány szép számait

Portfolio
Idén 3% felett alakulhat a költségvetés hiánya és nem fog tudni csökkenni az államadósság - olvasható ki a Költségvetési Felelősségi Intézet friss technikai kivetítéséből. 2014-ben azonban átmenetileg jobban mehet a magyar gazdaságnak, elsősorban költségvetési és jegybanki intézkedéseknek köszönhetően. A költségvetésre számos kockázat leselkedik, a gyenge forint, az cigarettából érkező alacsonyabb jövedéki adóbevétel, alacsonyabb áfabevétel, rosszabb GDP-pálya.

A 2014-es jó növekedés átmeneti A KFIB friss technikai kivetítése szerint a hosszú távú növekedési ütem rendkívül gyenge, 0,5-1% között található. 2014-ben a növekedés elérheti a 2%-ot, de csak akkor ha a növekedési hitelprogramot teljes mértékben kihelyezi az MNB, ez pedig igen nehézkesnek tűnik jelenleg.Mi van benne? Romhányi Balázs, a KFIB ügyvezetője a dokumentum...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés