Előfizetői tartalom

Az adósságválság-saga folytatódik - újra összeülnek Európa vezetői

Portfolio
A héten újraindul az adósságválság-saga, a ma tartandó idei első csúcstalálkozón az uniós vezetők akár meg is állapodhatnak a decemberben ismertetett uniós különszerződésben. Ez a megállapodás szigorú fiskális felügyeletet és automatikus szankciókat hozna a közösségben, ám tavaly év végéig csak az eurózóna tagok álltak mellé, kilenc uniós tagállam pedig időt kért. A hét során makrogazdasági adatoknak sem leszünk híján, az Egyesült Államokban például a januári aktuális, itthon pedig a decemberi foglalkoztatási és munkanélküliségi adatok jelennek meg.

A hét első napján újabb fejezet nyílik az eurózóna adósságválság sagaban. Az Európai Tanács hétfőn tartja idei első, informális ülését az adósságválság megoldásának ügyében. A találkozó jól ismert célja, hogy megegyezést hozzon a decemberben ismertetett kormányközi megállapodás ügyében, amit azt követően rántott elő kalapjából a Tanács elnöke, Herman Van...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés