Előfizetői tartalom

Az önkormányzati hiány előrejelzéséről

Romhányi Balázs a Portfolio.hu írása kapcsán részletesen értekezik az előrejelzések jelentőségéről és annak aspektusairól. Írásában többször megemlíti az önkormányzati hiány váratlan javulását 2012-ben, hozzá kell azonban azt tenni, hogy nem ez az első eset, amikor az önkormányzatok meglepetést okoznak. Az önkormányzatok hiánya a mai napig fekete-dobozt jelent mind a kormányzat, mind pedig államháztartási folyamatok elemzői számára, mivel nem adottak azok az eszközök, amellyel az önkormányzati hiány kontrollálható és ezzel tervezhetővé válna.

Kontroll nélkül Az önkormányzatok gazdálkodása az államháztartás része, ezért főbb mutatói, különösen hiánya és adóssága az államháztartási mutatókba konszolidálásra kerül (e mutatók részei a maastrichti konvergencia kritériumoknak). A mindenkori költségvetés az önkormányzatok pénzforgalmi hiányára, mint az államháztartási hiány egy összetevőjére csak előrejelzéseket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés