Előfizetői tartalom

Brüsszeli felszólítás: vészesen közeleg a határidő

Portfolio
Már több mint két hét eltelt a Magyarország elleni uniós kötelezettségszegési eljárások megindítása óta. A kormány egy hónapot kapott arra, hogy válaszoljon az Európai Bizottságnak, a legfrissebb hírek szerint a kormány jelenleg is tárgyalja a válaszlevél tartalmát. A piaci szereplők által szinte már biztosra vett új hitelkeret szempontjából sem mellékes, hogy megnyugtató válaszokat ad-e a kormány Brüsszelnek.

Készül a levél Az Európai Bizottság január 17-én indított Magyarország ellen kötelezettségszegési eljárást három ügyben, a jegybanki függetlenséget, az adatvédelmi hatóság vezetője függetlenségét, a bírák nyugdíjkorhatárát érintik az eljárások. Brüsszel akkor egy hónapot adott arra a magyar kormánynak, hogy válaszoljon az EB felvetéseire és kezelje az aggályokat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés