Előfizetői tartalom

Orbán megszüntetné a gyógyszergyártók extraprofitját (2.)

MTI
Pénzügyi segítséget ígért Orbán Viktor miniszterelnök a patikusoknak a gyógyszertárak visszavásárlásához a Magyar Gyógyszerészi Kamara vezetőségével folytatott szombati konzultációján, egy zuglói patikában. A kormányfő arról is beszélt, hogy a 2013-as gyógyszerkassza ügyét folyamatosan újratárgyalják, és a kormány a gyógyszerkasszát úgy ésszerűsíti, hogy a gyártók extraprofitját úgy szünteti meg, hogy közben nem hárulnak plusz terhek a betegekre.

Gyógyszertárak a patikusok tulajdonában legyenek Magyarország érdeke, hogy a gyógyszertárak a patikusok tulajdonában legyenek - jelentette ki a kormányfő az egyeztetés utáni sajtótájékoztatón. Ezért - mint elmondta - a találkozón vállalta, hogy az állam "megteremti a pénzügyi alapot a patikusok számára, hogy visszavásárolhassák - méghozzá reményeim szerint gyorsabban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés