Előfizetői tartalom

Elfújta a szél a tavaszi csomagot, de így sem kell aggódnunk

Óriási szüksége lesz a 2012-es költségvetésnek a tervezett (összesen 450 milliárd forintos többletbevételt hozó) adóemelésekre és a ki nem mondott, fájdalmas kiadás oldali lefaragásokra annak érdekében, hogy elérje az áhított 2,5%-os GDP-arányos hiánycélt. A tavasszal meghirdetett reformcsomag jelentős része ugyanis feledésbe merült. A jó hír, hogy első ránézésre összejöhet a deficitcél, ez viszont rossz hír sokaknak, mert fájni fog, nagyon.

A 2012. évi költségvetésről szóló törvény jelentősége abban fogható meg, hogy kiolvasható belőle: a kormány mennyire tartja magát a korábban vállalt ígéreteihez. Jövőre megközelítőleg 950-1000 milliárd forintos lyukat kell betömjön a kormány és a törvényjavaslatot részletesebben átböngészve úgy tűnik, be is tömi. Mindez úgy teljesülhet, hogy a jókora elmaradásban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés