Előfizetői tartalom

Ezért nem aggódnak Matolcsyék

A kormány nem készít újabb költségvetési kiigazító csomagot, mert megítélése szerint a 2013-as büdzsé még mindig szilárd lábakon áll. Az eddig hangsúlyozott és élesedő negatív kockázatok mellett pozitív kockázatokat is találhatunk az idei költségvetést illetően. Kérdés azonban, hogy november óta miként változott az Európai Bizottság véleménye a magyar költségvetési folyamatokról. Az első bizonyítványt három héten belül már ki is állítja a Bizottság, miután február 22-én Magyarországgal kapcsolatban nemcsak növekedési prognózist, hanem fontos értékelést is megfogalmaz. Ezzel pedig kezdetét veszi a Magyarország ellen folyó túlzott deficit eljárás újabb felvonása. A kormány nagyon bízik abban, hogy tavasszal végre lezárul a történet, ám könnyen lehet, hogy ez csak hiú ábránd.

Nincs ok a pánikra A kormány nem aggódik a 2013-as költségvetési folyamatok miatt, érvelése szerint az elmúlt napokban felbukkanó kockázatok ellenére tartható az idei évre kitűzött 2,7%-os (GDP-arányos) hiánycél. Az idei büdzsé esetleges elcsúszásával foglalkozó hangok azok után merültek fel, hogy több jelentős bevételi tétel (e-útdíj, pénztárgépek bekötése)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés