Előfizetői tartalom

Heim: 3 százaléknál meg kellene állnia az MNB-nek

Portfolio
A jelenlegi 3 százalékos alapkamat mellett már jelentős kockázatok jelentkeznek, látható, hogy a forintnak nagyon kicsi a hozamelőnye az eurózónával szemben - mondta Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató igazgatóságának elnöke a Gazdasági Rádió "Nap vendége" műsorában. Heim szerint az MNB-nek 3 százaléknál meg kellene állnia, azaz jobb lenne szinten tartani a mostani kamatszintet, esetleg még 20 bázispontos csökkentés megléphető.

Mivel a nemzetközi tőkepiaci környezet már nem lesz szuperpozitív, a kockázatok szép lassan nőnek, óvatosabb kamatpolitikára van szükség, ami azt jelenti, hogy az MNB-nek vagy most, a 3 százalékon kellene megállnia, esetleg még egy 20 bázispontos kamatcsökkentés léphető meg - mondta Heim Péter a Gazdasági Rádiónak. Heim úgy látja, "az erős külső pozíció és az Európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés