Előfizetői tartalom

Hétfőtől ingyentelefonon lehet feljelenteni a munkáltatókat

Portfolio
Hétfőtől hívható a bérmonitoring bizottság által működtetett ingyenes zöldszám - tájékoztatta a Fidesz frakció hétfőn az MTI-t. A bér- és adómonitoring bizottság azért jött létre, hogy megvizsgálja, teljesült-e az OÉT bérmegállapodás, azaz a cégek az ajánlott mértékű béremelést végrehajtották-e. Ugyanis a januártól érvényes új szja-szabályokkal a 300 ezer forint alatti bruttó keresetű, gyermektelen dolgozók rosszabbul jártak, a kormány viszont kitart amellett, az új adórendszerrel senki nem járhat rosszabbul.

A Fidesz és a KDNP frakció február 16-án hozta létre a bér- és adómonitoring bizottságot; a Rogán Antal vezette testület feladata az lesz, hogy mind a köz-, mind pedig a magánszférában megvizsgálja, teljesültek-e az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) ülésén született bérmegállapodások.Kapcsolódó cikkünk2011.02.17 08:40 Jogszabállyal bírnák rá a cégeket a béremelésre2011.02.16...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés