Előfizetői tartalom

Lehet-e görög csőd Grexit nélkül?

Az, hogy a görög állam esetleg csődöt jelent, nincs közvetlen összefüggésben azzal, hogy az ország elveszíti az eurót is, mint saját fizetőeszközét. Annál is inkább, mert a valutaövezetből való kiléptetésre nem létezik sem precedens, sem jogi iránymutatás. Ugyanakkor a hiteltörlesztés felmondása mellett mégis nagyon kemény kihívás lenne megtartani az eurót.

A Bank of America Merrill Lynch piaci felmérése szerint közel hasonló, 40-45% esély van arra, hogy lesz megnyugtató görög megállapodás, illetve csődöt mond a görög állam. Ehhez képest a görög kilépés (Grexit) valószínűségét csak 10-15%-ra várják a megkérdezett elemzők. Ez azt sugallja, hogy valóban helyes lehet az a meglátás, miszerint a csőd ("default") és a Grexit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés