Előfizetői tartalom

Lerántotta a leplet az NGM: berobban a magyar gazdaság jövőre

Kedden publikálta a Nemzetgazdasági Minisztérium a frissített növekedési és költségvetési előrejelzését. Ebből kiderül, hogy az új intézkedések hatására jövőre 4,1%-kal növekedhet a gazdaság, 2018-ban pedig ez még tovább, 4,3%-ra gyorsul. A 19 oldalas dokumentum érdekessége, hogy idén akár 2,3% is lehet a költségvetés hiánya, jövőre ez emelkedik 2,4%-ra.

Átírt tervekAz előrejelzés elején leszögezi a tárca, hogy a hat évre szóló bérmegállapodás érdemben befolyásolja a következő években várható makrogazdasági folyamatokat, magasabb növekedést eredményez.A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán kötött hat évre szóló bérmegállapodáson túlmenően a gazdaság bővülését támogatja az EU-s források...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés