Előfizetői tartalom

Már megint baj van a lakásárakkal

Aggályosnak tartja a német nagyvárosokban látott lakásárak emelkedését az ország jegybankja, a Bundesbank. Éves szinten ugyanis negyedével drágulnak a lakások 2010 óta és az elemzők attól tartanak, hogy ingatlanpiaci lufi robbanhat Európa legerősebb gazdaságában. Úgy látszik tehát, hogy az Európai Központi Bank laza monetáris politikája nem mindenkire van jó hatással, így pedig egyedül a szabályozási eszközök maradnak. Ehhez kéne nyúlnia Kínának is, de ők a becses növekedési céljukat szeretnék először teljesítve látni. Most még nincs baj.

Volt ebből már baj, nem is kicsi A magasra kúszó lakásárakkal nem csak az a baj, hogy nem tudjuk megvenni miatta a kiszemelt napsütötte kertvárosi lakásunkat, hanem az is, hogy buborékként viselkedve kipukkanhatnak. És bár ezt követően már elérhetővé válna az áhított lakás, csak éppen a pénzünk tűnik el. Ugyanis amikor a legutóbb ilyen történt az Egyesült Államokban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés