Előfizetői tartalom

Mi lehet az újabb megszorító pakkban?

MTI
|
Portfolio
Elemzők szerint 200-300 milliárd forintos kiigazító csomagra lehet szükség az Európai Bizottság téli prognózisának fényében. Mindez azt is jelenti, hogy az idei költségvetés esetében már a hatodik pakk készülődik. Ha viszont ezt elkészíti a kormány, akkor nagyon valószínű, hogy nyáron megszűnik a 2004 óta folyó túlzott deficit eljárás Magyarország ellen.

Mit is mond az EB? Az Európai Bizottság pénteken közzétett előrejelzése szerint 2013-ban 0,1 százalékkal esik vissza a magyar bruttó hazai termék (GDP), miközben a GDP-arányos államháztartási hiány 3,4 százalék lesz, a GDP-arányos államadósság pedig kissé emelkedik. Olli Rehn, az Európai Bizottság alelnöke sajtótájékoztatóján ugyanakkor azt közölte: Magyarország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés