Előfizetői tartalom

Közmunkásokkal spórolhatnak egyes állami intézmények

Portfolio
Bő egy éve tart a gyakorlat, miszerint különböző állami intézményekben - polgármesteri hivatalokban, földhivatalokban, adóosztályokon, stb. - irodai, karbantartói és gondnoki feladatokra közmunkásokat alkalmaznak, sokszor azért is, mert a közalkalmazottaknál jóval olcsóbbak és bérüket akár 95 százalékban is támogathatja az állam - tudta meg a Figyelő egy közszférában dolgozó forrástól. Tájékoztatása szerint a fenntartó minisztériumok tisztában vannak vele, hogy az intézmények így spórolnak.

A Figyelő állítja, több olyan fővárosi és nyugat-dunántúli diplomás munkavállaló is megszólalt nekik, akik korábban elveszítették munkájukat, és ez után csak úgy kaptak állást, ha vállalták, hogy közmunkásként alkalmazzák őket. Ez nem csak a határozott idejű szerződés szempontjából hátrányos, de a bérük is számottevően alacsonyabb lett így. Pár hete került...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés