Előfizetői tartalom

Négyszázmilliárdos aknát hagytak hátra a képviselők

A parlamenti képviselők csütörtökön elfogadták a 2013-as költségvetés főszámait. A szavazás előtt, a munkahelyvédelmi akciótervvel kapcsolatban végrehajtott módosítások azonban csak tovább fokozták a hiánycél teljesíthetőségének kockázatát. A GDP 1%-át meghaladó (közel 400 milliárd forintos) feszültség keletkezhet jövőre könnyedén a költségvetésben.

A szokásosnál bő három hónappal korábban fogadta el az Országgyűlés a jövő évi költségvetés főszámait. A csütörtöki szavazás szerint az állam jövőre 15733 milliárd forintot költhet el, 15083 milliárd forintos bevétel mellett. Az eredeti javaslatban szereplő 677 milliárd forintos deficit ezzel 653 milliárd forintra csökken, ami első ránézésre még kedvező fejleménynek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés