Előfizetői tartalom

Nézeteltérése akadt a két MNB-alelnöknek

Egy vagy két kamatvágás lehet még hátra - nyilatkozta Balog Ádám MNB-alenök a vs.hu lapnak a mai napon. Ez a kijelentés önmagában nem is annyira meglepő, hiszen maga Matolcsy György jegybankelnök és Gerhardt Ferenc MNB-alelnök is ezzel egyenértékű utalásokat tett nemrég. Ami viszont egészen érdekes, hogy Balog Ádám "mélyen nem ért egyet" a 10 bázispontos kamatcsökkentések szimbolikusnak titulálásával, amit maga Gerhardt nyilatkozott a Portfolio-nak. Szerinte igenis minden bázispont számít. Úgy tűnik, hogy a kamatcsökkentési ciklus végéhez közeledve fokozódni kezdett a vita a Monetáris Tanács tagjai között.

Már megint a múlt Balog Ádám az elmúlt huszonkét hónap kamatcsökkentési ciklusának méltatásával kezdi interjúját, ahol mindjárt a kezdetekhez tért vissza, hogy igazolja annak helyességét. Válaszaiban hangsúlyozza, hogy a ciklus elején azok, akik a csökkentésre szavaztak, előretekintőek voltak és felismerték a csökkenő inflációs nyomást. Ez utóbbi állítás kapcsán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés