Előfizetői tartalom

Fantomhitelek fojtogatják a frankhiteleseket

Portfolio
Hiába törleszti szorgalmasan devizahiteleit a magyar lakosság, májusban újabb 272 milliárd forinttal nőtt a háztartások bankok felé fennálló tartozása, természetesen ezúttal is a forint gyengülése miatt. A hitelkihelyezéseket tekintve ugyanakkor bíztató, hogy sem a lakáshitelek, sem a fedezetlen fogyasztási hitelek új volumene nem esett tovább az egy évvel korábbihoz képest. A szabad felhasználású jelzáloghitelek azonban egyre kevésbé népszerűek, a betétek állománya pedig nem változott jelentősen egy hónap alatt.

Májusban közel 10 milliárd forinttal törlesztett több hitelt a lakosság, mint amennyit felvett a bankoktól - olvasható ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön közzétett adataiból. A hiteltranzakciós adatok a szezonális hatásokat is figyelembe véve beleillenek a tavaly óta megfigyelt trendbe: devizában 37,9 milliárd forint összegben nettó hiteltörlesztő, forintban viszont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés