Előfizetői tartalom

Pleschinger: exponenciálisan növelné a kockázatot a további kamatvágás

Portfolio
Elméleti lehetőség van ugyan kamatcsökkentésre, de a kockázatokat most már exponenciálisan növelné, hogy az már nincs összhangban azzal a potenciális minimális előnnyel, amit egy következő kamatvágás még előidézhet - mondta Pleschinger Gyula, az MNB Monetáris Tanácsának tagja a gazdasági rádiónak adott interjújában. Pleschinger arról is beszélt, a forint árfolyama ugyanakkor nem jelent veszélyt az inflációs célra, viszont a külső környezeti tényezőket lehet, hogy hangsúlyosabban veszi majd figyelembe a kilenc tagú tanács.

A monetáris tanácsnak két fő szempontcsoportot érdemes figyelembe vennie a kamatdöntések során, mondta Pleschinger az interjúban. Az egyik csoportba az országspecifikus tényezők tartoznak, mint például növekedés, infláció, a másikba a külső tényezők. Eddig (a kamatcsökkentési ciklus során - a szerk.) az országspecifikus tényezők nagyobb szerepet kaptak, de elképzelhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés