Előfizetői tartalom

Tíz napon belül eldől az euró sorsa?

A hagyományosan jól értesült Le Monde francia lap egyik blogjának beszámolója szerint Nicholas Sarkozy francia köztársasági elnök tegnap reggeli közben azt jelentette ki parlamenti képviselőknek, hogy a "sorsunk tíz napon belül eldől". Ezzel Sarkozy nyilvánvalóan a most vasárnap esedékes uniós csúcstalálkozóra, az ott születő döntések piaci értékelésére utalt. Az ugyanis egyre egyértelműbb, hogy végéhez közeledik a piac türelme, számos nagy hatású befektető, illetve szakértő figyelmeztetett arra, hogy az elmúlt másfél évi késlekedő válságkezelés után most végre áttörés szükséges, enélkül ugyanis kicsúszhat a kontroll a gazdaságpolitikusok kezei közül és az eurózónában igen negatív piaci folyamatok bontakozhatnak ki. Az alábbiakban röviden azt a négy főbb témát tekintjük át, amelyekben valamilyen döntés születhet a most vasárnapi csúcstalálkozón, vagy szóba kerülhetnek legalább a folyosói beszélgetések során.

Az október 23-i csúcstalálkozón várhatóan a legtöbb befektető az alábbi négy témában születő jelzésekre, döntésekre figyel majd: 1.) A végeláthatatlannak tűnő görög ügy "lezárása". Ma kétnapos országos sztrájk kezdődött Görögországban tiltakozásul arra, hogy a görög parlament kétnapos ülésen újabb költségvetési megszorító intézkedésekről (további...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés