Előfizetői tartalom

Új trafiktörvény készül: jön a kötelező közvetítő

Portfolio
Egy új trafiktörvény, hivatalos nevén a dohánytermék-kiskereskedelem integrációjáról szóló törvény tervezetét küldte szép a napokban a Miniszterelnökség a tárcáknak véleményezésre, amelyből kiderül, hogy kötelező jelleggel egy új közvetítő kereskedőt iktatnának be a dohánygyárak, illetve nagykereskedők, valamint a trafikok közé jövő május elsejétől - írja a 444.hu. A laphoz eljutott törvénytervezet abba az irányba mutat, hogy csekély működési és likviditási kockázat mellett az ellátó éves szinten legalább 5-6 milliárd forintos profitot termelhet. Az ellátót elvileg az állam is üzemeltethetné, de különböző okok miatt esélyes, hogy inkább egyetlen cégre szabottan koncesszióba adja majd. Az új törvénytervezet a tegnap bejelentett, a főként amerikai dohánygyárakra szabott különadót követi, amely friss értesülések szerint az amerikai kitiltási botrányra adott kormányzati büntetőlépésként értékelhető.

Kapcsolódó cikkünk2014.11.14Ezzel támad vissza a kormány Amerikára?2014.11.13Itt az újabb különadó!A Miniszterelnökség által kedden szétküldött törvénytervezetet csütörtökig kellett véleményezniük a tárcáknak, amely tervezet néhány főbb jellemzője ez lenne: 2015. május 1-től létrejönne a dohánykiskereskedelmi-ellátó, amelynek minden megyében lennének raktárai, A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés