Előfizetői tartalom

Varga gigantikus hírt jelentett be fű alatt

Az elmúlt hetekben csak pedzegették, hogy előbb-utóbb jó lenne majd nullás deficitű költségvetést összeállítani Magyarországon, ma viszont be is jelentette Varga Mihály egy délutáni eseményen, hogy már a 2017-es állami büdzsé is így készül. Ez teljességgel új információ és egyúttal gigantikus a jelentősége, hiszen ez jelentős átrendezéseket kíván meg a jövő évi büdzsétől bevételi és kiadási oldalon is. Mindez ráadásul épp a következő parlamenti választások előtti évet érintené, illetve akkor történne, amikor az EU-pénzek felpörgetett kifizetése miatt a büdzsének a kiadásai is felszaporodhatnak. Az EU felé elküldött konvergenciaprogramban egyébként még csak a GDP 1,6%-ára mérséklődő deficitet vállaltunk, így tehát ehhez képest is jelentős az "előrelépés".

Külön cikkünkben számoltunk be arról, hogy pontosan mit is mondott a miniszter:Kapcsolódó cikkünk2016.02.17Így hangzott Varga váratlan bejelentéseVarga Mihály az MTI tudósítása szerint a ma délutáni sajtótájékoztatón - amelyen a Portfolio által hétfőn megírt kedvező Morgan Stanley-elemzés üzenetét, illetve az IMF országjelentésének eredményeit ismertette - utalt arra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés