Atomfegyverekkel védené meg magát Európa? A francia elnök nyitott a tárgyalásokra
Globál

Atomfegyverekkel védené meg magát Európa? A francia elnök nyitott a tárgyalásokra

Portfolio
Emmanuel Macron francia elnök kijelentette, hogy nyitott a nukleáris fegyverekről szóló tárgyalásokra a hiteles európai védelem megteremtésének részeként, írja a Bloomberg.

A több regionális francia újság, köztük a Vosges Matin vasárnapi számában megjelent interjúban Macron az atomfegyvereket is felvette az európai védelemmel kapcsolatos vitatémák listájára.

A francia államfő korábban egy csütörtöki beszédében arról beszélt, hogy Európának saját védelmi stratégiát kell kialakítania, mondván, hogy az amerikai biztonsági ernyő a múlté.

"Az Egyesült Államoknak két prioritása van, először az Egyesült Államok, és ez legitim, aztán Kína kérdése" - mondta Macron a párizsi Sorbonne Egyetemen. "Európa nem lesz geopolitikai prioritás az elkövetkező években, évtizedekben, bármilyen erős is a szövetségünk".

Macron csütörtökön azt mondta, hogy a kontinensnek szüksége lehet saját rakétaelhárító pajzs, nagy hatótávolságú rakéták és más eszközök előállítására, hogy meg tudja védeni magát egy ellenségesebb geopolitikai környezetben.

A vasárnapi interjúban Macron megjegyezte, hogy Franciaország doktrínája szerint a nukleáris fegyvereket akkor lehet bevetni, ha a nemzet létfontosságú érdekeit fenyegetik.

A vitának ki kell terjednie a rakétavédelemre, a nagy hatótávolságú fegyverekre és a nukleáris fegyverekre azokban az országokban, amelyek rendelkeznek ilyennel, valamint azokban az országokban, amelyeknek a területén amerikai nukleáris fegyverek vannak - mondta Macron az interjúban.

Címlapkép forrása: Christian Liewig - Corbis/Corbis via Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Vadonatúj autóvásárlási támogatás jöhet Magyarországon
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Olaf Scholz Ukrajna tamogatas