Újabb kutatással segíti a LEO az épületek üzemeltetését
Ingatlan

Újabb kutatással segíti a LEO az épületek üzemeltetését

Portfolio
A május 8-i nemzetközi WORLD FM Világnapra, azaz a létesítménygazdálkodás napjára időzítette a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO) legújabb Benchmarking kutatásának megjelenését. A kiadvány szakmai tanulmányokon és elemzéseken keresztül mutatja be az épületüzemeltetés jó gyakorlatait, a hazai épületüzemeltetés történetét, valamint kiemeli a legfontosabb irodapiaci adatokat.

2009-ben, 15 évvel ezelőtt tartották meg az első FM ünnepet a GLOBAL FM kezdeményezéből, ami egy brüsszeli központú nemzetközi nonprofit FM szövetségként az iparág fejlesztésére, reputációjának folyamatos javítására, társadalmi elismertségének fokozására és a szakemberek közötti együttműködések támogatására jött létre, 100 országban mintegy 23 000 tagot tömörít - mondta el az eseményen Décsi Gábor, a LEO Alelnöke, a Benchmarking munkacsoport Vezetője, a DOME Group Ügyvezető-Partnere, aki egyben köszönetet mondott a kiadvány készítőinek.

Kiemelte, hogy a létesítménygazdálkodási iparág kezében hatalmas erő és lehetőség van az épített környezet megóvása, a benne dolgozók egészségének és produktivitásának támogatása, a működés optimalizálása révén, ami hozzájárul bolygónk állapotához is. Ahogy a COVID - paradox módon - meghozta a szakma általános tiszteletét, úgy az energiaválság stratégiai pozícióba helyezheti az FM szektort.

A háború kirobbanása, a beruházások visszaszorulása, a gazdaság lassabb működése az érdeklődés fókuszába hozta a létesítménygazdálkodást, mint tervezhető, biztos gazdasági tevékenységet, de a képzésnek, a tudás és a jó gyakorlatok megosztásának hatalmas szerep jut a sikeres üzemeltetésben és a szakma legitimálásában. "Ebben támogatjuk tagjainkat munkacsoportjainkkal, kiadványainkkal, benchmarking kutatásainkkal, a jó gyakorlatok megosztásával, jogszabályfigyeléssel és szakmai előadásokkal." - tette hozzá.

leo_konyv_es_kozgyules_2024_05_077
Balról jobbra: Schmidt József, a LEO Tiszteletbeli Elnöke, Vágó László, a LEO Elnöke, Décsi Gábor, a LEO Alelnöke (Fotó: Harangozó Dávid)

Ezt követően a LEO megtartotta közgyűlését, amely megüresedő pozícióira a következő új tisztségviselőket választotta meg:

Schönhauer Andreát alelnöki és Ruzsinszki Tibort felügyelőbizottsági tagi tisztségre. Vágó László Elnök, Décsi Gábor Alelnök, Szij Csaba és Mikó Zoltán Elnökségi Tagok, valamint Kovács Attila és Pressing Csaba Felügyelő Bizottsági Tagok gratuláltak a teljes tagság nevében az új tisztségviselőknek és megköszönték Pálfalvi Zsuzsa leköszönő Alelnök eddigi munkáját.

leo_konyv_es_kozgyules_2024_05_078
A LEO tagjai (Fotó: Harangozó Dávid)

Címlapkép forrása: Harangozó Dávid

Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
madrid2