Portfolio Podcast
53 epizód
A Portfolio heti podcastje, melyben minden héten egy témát dolgozunk fel mélyebben.
Műsorkészítők: Orosz Márton | Gombkötő Emma |
legfrissebb epizódok
Izrael Portfolio Podcast

Zsidók pogromoznak, a tőke meg menekül – mégis mi folyik Izraelben, a Közel-Kelet egykori mintaállamában?

Már meghallgatható a Portfolio heti podcastjének új adása. Nem túlzás azt állítani, hogy Izraelben elszabadult a pokol. Hetek óta óriási tüntetések zajlanak az országban, a nemrég a miniszterelnöki székbe visszakerült Benjamin Netanjahu szélsőjobboldali tagokból is álló kormánya ugyanis alapjaiban változtatná meg az igazságszolgáltatási rendszert – a tervezett intézkedésektől sokan a jogállamot féltik. A tervezett lépések miatt már 4 milliárd dollár hagyta el gazdaságot, az izraeli-palesztin konfliktus közben kiéleződött, a zsidó állam új kormányának pedig még az Egyesült Államokkal sem indult túl jól a kapcsolata. A Portfolio heti podcastjében arra kerestük a választ, hogy miképpen jutott ebbe a helyzetbe Izrael, és milyen politikai-társadalmi változások állnak az események hátterében. A műsor vendége volt Novák Attila történész, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, valamint a Goldziher Ignácz Intézet tudományos munkatársa.
33:19
GettyImages-453617329 Portfolio Podcast

Életeket menthetne a magyar autópályákon egy egyszerű rendszer, mégsem használják - miért?

Aki szokott autópályán vezetni, az tudja, hogy az utak tele vannak kamerákkal. Ezek akár arra is alkalmasak lennének, hogy átlagsebesség-mérésen keresztül tegyék biztonságosabbá a sztrádán való közlekedést. Magyarországon ilyen rendszer mégsem működik. Ezt a kérdést járjuk körbe Kovács Kázmér ügyvéddel, a Magyar Autóklub jogi bizottságának elnökével és Csörgő László vezetéstechnikai szakértővel.
23:12
Veszprém városkép Portfolio Podcast

Hova menjünk nyaralni, hétvégézni 2023-ban? A szakértő tippjei - a Balatonon túl

Sokan kezdték már el tervezni a nyaralásukat, ráadásul közelednek a munkaszüneti napokkal járó tavaszi ünnepek is. De hova menjünk nyaralni, hétvégézni 2023-ban Magyarországon? Milyen izgalmas desztinációk vannak a Balaton mellett/helyett? A Portfolio Heti podcastjében ezekről is kérdeztük Bódis Gábor turizmus-stratégiai szekértőt, a Budapesti Metropolitan Egyetem Turizmus Intézetének oktatóját.
27:20
A Rammstein zenekar berlini koncertje 2022. 06. 05-én. Fotó: Jens Koch/Rammstein Portfolio Podcast

Nyáron kétszer is megtölti a Rammstein a Puskást: a szuperkoncertek titkai

Izgalmasan alakul a 2023-as koncertszezon Magyarországon: a következő hónapokban fellép nálunk Ozzy Osbourne, Michael Bublé, a Mötley Crüe és a Def Leppard, a Maneskin és Robbie Williams is, a német Rammstein pedig várhatóan kétszer is megtölti a Puskás Arénát. A magyar koncertpiacról és a szervezés kihívásairól kérdeztük a Portfolio Heti podcastjében Márkus Évát, a magyar Live Nation marketing és kommunikációs vezetőjét.
27:48
startup cég vállalkozás fiatal Portfolio Podcast

Átlagbérből élők, figyelem! Új befektetés hódít Magyarországon is

Sokan gondolják azt, hogy startupokba fektetni csak a milliomosok kiváltsága, ez azonban tévedés. Pár tízezer forinttal is be lehet szállni egy-egy jó ötlet finanszírozásába, és bár a kockázat nagy, a lehetséges hozam is figyelemreméltó. Ráadásul ma már a legtöbben az úgynevezett szindikált befektetéseket keresik, amelyben közösen vállalják a kockázatot más befektetőkkel, ráadásul ez arra is lehetőséget teremt, hogy az ember diverzifikáljon és több különböző startupba fektessen, amelyek közül ha egy is sikeres lesz, akkor máris pluszban lehet kiszállni az ügyletből. Minderről Pistyur Verával, az Oktogon Ventures partnerével, a Bridge Budapest ügyvezetőjével, Csillag Péterrel, a Hungarian Business Angels Network (HUNBAN) alapítójával, és Kövesdi Gáborral, a Brancs alapítójával beszélgettünk.
37:09
Elon Musk Portfolio Podcast

Korszakos zseni vagy dörzsölt bűnöző? Vajon mit akar Elon Musk a Twitterrel?

Több mint fél évig tartó huzavona után a világ leggazdagabb embere megvette a Twittert, a tranzakció lezárása óta viszont nem megnyugodtak a kedélyek, hanem éppen ellenkezőleg, egyre nagyobb a káosz, nagy hirdetők függesztették fel reklámköltéseiket a platformon, az új tulajdonosok pedig egyszerre próbálják növelni a bevételeket és csökkenteni a költségeket, egyelőre kevésbé átgondolt útvonalon haladva. Rengeteg a nyitott kérdés, például az, hogy mivel sikerül visszacsábítani a most megijedt hirdetőket, komolyan gondolja-e Musk, hogy a civilizációnk jövőjéért vagy a sajtószabadságért küzd, vagy hogy visszatérhet-e a platformra a Twitter történetének legismertebb tartalomgyártója, Donald Trump. Ezekről is beszélgettünk a Portfolio Heti podcastjében Nagy Viktorral, a Portfolio vezető elemzőjével.
29:14
V. kerület Portfolio Podcast

Fogadjuk el: nem tud mindenki az V. kerületben, felújított lakásban élni

Az elmúlt hét bő esztendő felfokozott kereslete és támogatási rendszere után a lakáspiac megállni látszik, noha egyelőre még a drágább ingatlanokra is van kereslet. A hitelezés csökkenésének, valamint az energiaárak emelkedésének a hatása a lakosság körében az elkövetkező hónapokban bontakozhat ki igazán, de ingatlanfejlesztési területen már most érzékelhető a lassulás – egyebek mellett erről beszélt Ditróy Gergely, a Portfolio Ingatlan divíziójának vezető elemzője a Portfolio heti podcastjében. Az adásban arról is szó volt, várható-e egy 2008-hoz hasonló helyzet a lakáspiacon, illetve milyen kilátások várhatók az újépítésű ingatlanok piacán.
36:14
2023. május 4.
Hitelezés 2023
2023. május 10.
Gen Z Fest 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
2023. április 18.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!