Portfolio Podcast
76 epizód
A Portfolio heti podcastje, melyben minden héten egy témát dolgozunk fel mélyebben.
Műsorkészítők: Orosz Márton | Gombkötő Emma |
legfrissebb epizódok
GettyImages-2094036825 Portfolio Podcast

Hogy néz ki egy leolvadás a luxusiparban?

Luxusiparról szóló legújabb podcastünkben ezúttal beszéltünk a MatchesFashion csődjéről, Kínáról, 99,9%-os diszkonttal megvásárolt (egyébként 14 ezer dolláros) Cartier-fülbevalókról, valamint arról is, hogy van-e esélye a Zarának betörni a luxuspiacra, és hogy kiknek a szemét szúrják a szállodai papucsok. Ahogy a Hype összes adásában, ezúttal is Orbók Ilona luxusipari szakértőt, az BDO Magyarország tulajdonos-ügyvezetőjét kérdeztük.
30:31
GettyImages-1238051139 Portfolio Podcast

Lefelé tartó spirál az online kereskedelemben?

Ha nem megy jól a Gucci, miért vásárol a tulajdonosa milliárd eurós ingatlant Milánóban? Benézte a luxusipar Kínát? Miért haldoklik sok cég a luxusipar online kereskedelemi szegmensében, és milyen piaci rést láttak meg a luxusban a repterek? Egyebek mellett ezekről a támákról kérdeztük Orbók Ilona luxusipari szakértőt, a BDO Magyarország ügyvezetőjét a Hype, a Portfolio luxusiparral foglalkozó podcastjének új adásában. Orbók Ilona is ott lesz a következő Portfolio Investment Day konferencián, a szakembert természetesen a luxusiparban rejlő kisbefektetői lehetőségekről is kérdezzük majd. Részletek és jelentkezés ide kattintva!
29:07
GettyImages-188120502 Portfolio Podcast

Sose lesz vége a Fiat-örökösök drámájának, saját fiát nyomta fel Margherita Agnelli

Már meghallgatható a Portfolio luxusipari podcastje, a Hype legújabb adása. A mai műsorban fő témánk a Fiat-örökös Agnelli család sagája volt, ugyanis a dráma, ami az örökségen megy, nemrég új szakaszba lépett: a Fiat-alapító Giovanni Agnelli unokája, Margherita Agnelli a fiát jelentette fel az olasz hatóságoknál, mert a férfi – a nő szerint – segített adót csalni a saját nagyanyjának, tehát a vádló édesanyjának.
36:53
Tétovázó cégeken múlik, hogy a ma ismert világot elsöpri-e végül a mesterséges intelligencia Portfolio Podcast

Cégvezetők cáfolják a mesterséges intelligenciával kapcsolatos legfontosabb állítást

Már meghallgatható a Portfolio Heti podcast új adása. A műsor első részében Erdei Katalint, a Richter Gedeon Nyrt. humán erőforrás igazgatóját kérdeztük arról, hogy milyen toborzási kihívásokkal szembesül a gyógyszercég a jelenlegi inflációs környezetben és hogy a mesterséges intelligencia, illetve az automatizálás mennyire veszélyezteti a munkahelyeket. A következő blokk vendége Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezetője volt, akit a mesterséges intelligenciáról, annak munkaerőpiaci és társadalmi hatásairól kérdeztünk. A harmadik részben Laura Papi, az IMF európai igazgató-helyettese az európai és a hazai növekedési kilátásokról beszélt. Az utolsó beszélgetés nyelve angol.
24:53
Orbók Ilona Portfolio Podcast

Orbók Ilona: aki Rolexet vesz, az tulajdonképpen filantróp

A Portfolio heti podcastjének vendége volt Orbók Ilona, az RTL-en futó Cápák között című műsor egyik befektetője. Az üzleti életben a BDO Magyarország ügyvezető igazgatójaként ismert szakembert egyebek mellett a hazai üzleti környezetről, az induló vállalatok kihívásairól, valamint arról kérdeztük, hogy miért foglal el kiemelt helyet a tanulmányaiban és az érdeklődésében is a luxustermékek piaca.
36:45
CompoBot_demo_pictures-1 compocity Portfolio Podcast

Mit kezdjünk azzal a rengeteg élelmiszerrel, ami az irodai kukába kerül?

Komposztáló bio-robot, aki az iroda közösségi életében is részt vesz? Lehetséges – mutatta meg a világnak Pancsa Emese, a Compocity alapítója olyan ökoszisztéma kiépítésén dolgozik, amely minden iroda számára lehetőséget teremt arra, hogy játékos és egyszerű módon kapcsolódjon be a természet körforgásába. Az idei Brain Baron más hozzá hasonló, proaktív fiatalokkal együtt a vezetővé válás kihívásaiba és rejtelmeibe kalauzolja a közönséget, ennek apropóján pedig a Portfolio Heti podcastjének vendége volt.
32:01
magánegészségügy egészségügy műtét Portfolio Podcast

Ezek a fák sem nőnek az égig - Mi történik most a magyar magánegészségügyben?

Korábban stabil, évi 10-20 százalékos árbevétel-növekedést tudtak felmutatni a legnagyobb magyar magánegészségügyi szolgáltató cégek, ám az elmúlt években látható egyfajta megtorpanás, főleg ha a profitokat nézzük. A nyereség ugyanis jobb esetben stagnál, de jellemzően csökkennek a szektorban - hangzott el a Portfolio legújabb heti podcastjában. Természetesen vannak olyan vállalkozások, amelyek viszonylag védettebbek ebben a borongós működési környezetben és ők nyertesen kerülhetnek ki ebből az időszakból. Legújabb heti podcastunkban Végh Attilával és Csiki Gergellyel arról beszélgettünk, milyen évük volt a legnagyobb hazai magánegészségügyi szolgáltatóknak és milyen kihívásokkal néznek szembe. A beszélgetés apropóját pedig az adta, hogy néhány napon belül ismét egy helyre gyűlnek a szektor legfontosabb szereplői a Private Health Forumon.
40:13
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye...

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.