Portfolio Podcast
73 epizód
A Portfolio heti podcastje, melyben minden héten egy témát dolgozunk fel mélyebben.
Műsorkészítők: Orosz Márton | Gombkötő Emma |
legfrissebb epizódok
Tétovázó cégeken múlik, hogy a ma ismert világot elsöpri-e végül a mesterséges intelligencia Portfolio Podcast

Cégvezetők cáfolják a mesterséges intelligenciával kapcsolatos legfontosabb állítást

Már meghallgatható a Portfolio Heti podcast új adása. A műsor első részében Erdei Katalint, a Richter Gedeon Nyrt. humán erőforrás igazgatóját kérdeztük arról, hogy milyen toborzási kihívásokkal szembesül a gyógyszercég a jelenlegi inflációs környezetben és hogy a mesterséges intelligencia, illetve az automatizálás mennyire veszélyezteti a munkahelyeket. A következő blokk vendége Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezetője volt, akit a mesterséges intelligenciáról, annak munkaerőpiaci és társadalmi hatásairól kérdeztünk. A harmadik részben Laura Papi, az IMF európai igazgató-helyettese az európai és a hazai növekedési kilátásokról beszélt. Az utolsó beszélgetés nyelve angol.
24:53
Orbók Ilona Portfolio Podcast

Orbók Ilona: aki Rolexet vesz, az tulajdonképpen filantróp

A Portfolio heti podcastjének vendége volt Orbók Ilona, az RTL-en futó Cápák között című műsor egyik befektetője. Az üzleti életben a BDO Magyarország ügyvezető igazgatójaként ismert szakembert egyebek mellett a hazai üzleti környezetről, az induló vállalatok kihívásairól, valamint arról kérdeztük, hogy miért foglal el kiemelt helyet a tanulmányaiban és az érdeklődésében is a luxustermékek piaca.
36:45
CompoBot_demo_pictures-1 compocity Portfolio Podcast

Mit kezdjünk azzal a rengeteg élelmiszerrel, ami az irodai kukába kerül?

Komposztáló bio-robot, aki az iroda közösségi életében is részt vesz? Lehetséges – mutatta meg a világnak Pancsa Emese, a Compocity alapítója olyan ökoszisztéma kiépítésén dolgozik, amely minden iroda számára lehetőséget teremt arra, hogy játékos és egyszerű módon kapcsolódjon be a természet körforgásába. Az idei Brain Baron más hozzá hasonló, proaktív fiatalokkal együtt a vezetővé válás kihívásaiba és rejtelmeibe kalauzolja a közönséget, ennek apropóján pedig a Portfolio Heti podcastjének vendége volt.
32:01
magánegészségügy egészségügy műtét Portfolio Podcast

Ezek a fák sem nőnek az égig - Mi történik most a magyar magánegészségügyben?

Korábban stabil, évi 10-20 százalékos árbevétel-növekedést tudtak felmutatni a legnagyobb magyar magánegészségügyi szolgáltató cégek, ám az elmúlt években látható egyfajta megtorpanás, főleg ha a profitokat nézzük. A nyereség ugyanis jobb esetben stagnál, de jellemzően csökkennek a szektorban - hangzott el a Portfolio legújabb heti podcastjában. Természetesen vannak olyan vállalkozások, amelyek viszonylag védettebbek ebben a borongós működési környezetben és ők nyertesen kerülhetnek ki ebből az időszakból. Legújabb heti podcastunkban Végh Attilával és Csiki Gergellyel arról beszélgettünk, milyen évük volt a legnagyobb hazai magánegészségügyi szolgáltatóknak és milyen kihívásokkal néznek szembe. A beszélgetés apropóját pedig az adta, hogy néhány napon belül ismét egy helyre gyűlnek a szektor legfontosabb szereplői a Private Health Forumon.
40:13
euró bankjegy Portfolio Podcast

Több 10 millió eurót hívna le az ország – állami cég segít a pályázóknak

Az elmúlt hónapokban több tucat uniós pályázat jelent meg, amely a tiszta energiák terjedését, és általában a klímavédelmet célozzák. Az EU-ban már régóta futó, kizárólag környezetvédelemre fókuszáló LIFE programjában idén 611 millió eurót különítettek el. A magyar pályázókat egy 2020-ban létrehozott kormányzati szerv, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) segítheti. Erről a témáról részletesen is szó lesz a Portfolio Sustainable World 2023 konferenciáján is szeptember 12-én. A műsor vendége Petri Bernadett, az MFOI ügyvezető igazgatója.
17:12
gabona Portfolio Podcast

Kirázza a hideg a magyar gazdákat, ha a fenntarthatóságról hallanak? Lassan, de ez is változik

Klímakérdésben az egyik legösszetettebb és talán legérdekesebb iparág az agrárium. Komoly szén-dioxid-lábnyommal rendelkezik, de az elsők között is szenvedi el a klímaváltozással megszaporodó természeti károkat, és ezzel egyidőben nyújtja az egyetlen olyan természetes megoldást, ami negatív kibocsátást, illetve a nettó zéró célokat segít elérni. Szeptember 12-én rendezi a Portfolio Csoport a Sustainable World 2023 konferenciát, ami talán a legfontosabb szakmai rendezvény a fenntarthatóság, zöld gazdaság témájában: ennek apropóján beszélgettünk a fenntartható élelmiszeriparról és mezőgazdaságról a Portfolio Heti podcastjében.
36:02
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Rég nem voltak ekkora bajban az ukrán erők – Itt van három frontszakasz, ahol beüthet a katasztrófa
Holdblog

Mágikus évkezdés

Az eredetileg a HOLD-hírlevélben bevetett ábránkon a "mágikus hetes" amerikai tech(hez kötött) papír YTD árfolyamváltozása...

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.