Előfizetői tartalom

Magyarország összezuhant - Csak görögök és arabok hoztak pénzt

Portfolio
Lengyelországban és Oroszországban voltak a legaktívabbak a befektetők 2012-ben, itt az év végi hajrá hozott néhány több százmilliós tranzakciót. Az erős utolsó negyedév ellenére azonban ezeken a piacokon is 20 százalékkal elmaradt az éves forgalom a 2011. évi értéktől. A teljes közép- és kelet-európai befektetési forgalom ennél nagyobb mértékben, 35 százalékkal esett vissza az előző évhez képest, így 2012-ben 7,4 milliárd euróra csökkent a régiós befektetési ingatlanpiac a CBRE éves összesített adatai szerint. Magyarország újra összezuhant.

Továbbra is a fővárosok, leginkább Varsó és Moszkva voltak a legkedveltebb befektetési célpontok. Varsóban 2012 során is több iroda cserélt gazdát. A régiós nagyvárosok közül ugyanakkor a prágai irodapiacon a likviditás szűkülését érzékelték. A vásárlók sokkal megfontoltabbak lettek az irodai üresedés emelkedése és az új bérlők alacsony száma miatt, így az irodapiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés