Ingatlan

Újabb irodaházat adtak el - ezúttal Budán

Portfolio
Jelentős befektetési tranzakció került lezárásra Budapesten. A Colliers International budapesti irodája képviselte az eladó Bluehouse Capital-t az Infopark E irodaház Diófa Alapkezelő által kezelt Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap részére történő értékesítése során. Az Infopark E, ami eddig a legnagyobb, 2015-ben Magyarországon gazdát cserélt önálló épület, a kiemelkedően teljesítő dél-budai alpiac prominens Infopark fejlesztési projektjének legújabb irodaháza.
Az eladó, a Bluehouse Capital magántőke befektetési társaság még 2012 októberében vásárolta meg az ingatlant. Azóta a bérlői mix feljavításával és a teljes kihasználtság elérésével sikeresen újrapozícionálták az épületet. Az Infopark E értékesítése az ügylet értékének tekinteté ben az idei év legnagyobb önálló ingatlan tranzakciója, egyben a Colliers harmadik intézményi ügylete 2015-ben. Ez a tranzakció nagy lökést ad a helyi ingatlanpiacnak, ami az elmúlt két év során visszanyerte a lendületét.


Újabb irodaházat adtak el - ezúttal Budán
Az irodaház adatlapjának megtekintéséért kattints a képre!

A Diófa Alapkezelő által kezelt Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap, mint új tulajdonos egy magas minőségű, 'A' kategóriás, jövedelemtermelő irodaházzal bővítette ingatlan portfolióját. "Egy kiemelkedő minőségű épület a kiemelkedően sikeres és a budapesti IT cégek számára rendkívül fontos Infoparkban." - tette hozzá Vécsey Bence, a Colliers International ingatlan befektetési üzletágának igazgatója.

"Az elmúlt három év során, amíg a Bluehouse volt a tulajdonos, újrapozícionálási stratégiánkat követve megszűntettük az üres területeket és megnöveltük az átlagos hátralévő futamidőt és ezzel egy 'A' kategóriás intézményi terméket hoztunk létre. Magyarország fokozatosan visszanyeri a helyét a KKE régió legvonzóbb befektetési piacai között."- mondta Yannis Ganos, a Bluehouse Capital Befektetési Igazgatója.

“Nagyon örülünk, hogy ingatlan portfóliónkat egy ilyen magas minőségű irodaházzal bővíthettük. Ez volt a második tranzakciónk az idei évben, de további befektetési lehetőségeket is vizsgálunk, és szeretnénk az egyik legaktívabb befektető maradni a magyar piacon." - mondta Biro Gergely, a Diófa Alapkezelő vezérigazgatója.

Vécsey Bence elmondta, hogy az épület teljes bérbeadottsággal rendelkezik, többek között olyan nemzetközi cégeknek ad otthont, mint a Lufthansa Systems, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet és a National Instruments, amelyek attraktív kockázati szint melletti stabil pénzáramot biztosítanak az új tulajdonosnak.

"Budapest nagyszerű lehetőséget jelent azon befektetők számára, akik a KKE régió többi piacához képest hozam prémiummal keresnek minőségi termékeket. Megnövekedett befektetői érdeklődést tapasztalunk Magyarország iránt, ami elsősorban irodaházakra és kiskereskedelmi ingatlanokra irányul, így biztosak vagyunk benne, hogy a tranzakciós volumen év végére jelentősen meghaladja majd a 2014-es szintet." - tette hozzá Vécsey Bence.

A tranzakció során az eladót a CMS Cameron McKenna, a Diófa Alapkezelőt a Jalsovszky Ügyvédi Iroda képviselte.


Bár a közleménnyel együtt nem kerül közlésre az irodaház vételára, az becsléseink szerint mintegy 37-38 millió euró lehetett. Erre az alapján következtethetünk, hogy a tavaly nyáron eladásra került Green House irodaház és az Infopark E épületének bérbeadható területe közel azonos, valamint a nettó működési bevétel (NOI) is hasonló is szinten van, az egy év alatt bekövetkezett piaci javulás pedig vélhetően valamivel magasabb szummát eredményezett, mint a Green House 2014-es 36 millió eurós vételára.


hirdetés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Eldőlt: belépődíjat szednek Velencében az egynapos turistáktól