Nincs megállás - Hatalmas lehetőségek előtt a budapesti ingatlanpiac

2017. március 16. 17:15    
nyomtatás
 
A MIPIM harmadik napján a Budapest standon megrendezett panelbeszélgetésen a magyar fővárosról, mint egyre vonzóbb befektetési célpontról volt szó, ahol a hazai szakértők vitatták meg Budapest helyzetét és jövőbeli lehetőségeit. A Budapest stand utolsó és egyik legfontosabb témáját sokan követték a helyszínen. A konklúzió pedig optimizmus, de nyitott szemmel. Élőben jelentkezünk a MIPIM-ről.

Este pedig kiderül, hogy nyer-e a Liget projekt a MIPIM Awards-on, amit a Portfolio Ingatlan Facebook oldalán közvetítünk majd.


Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Lakás Konferencia 2017

A Portfolio által szervezett Lakás Konferencia 2017 egyik kiemelt témájaként a hazai lakáspiac és az új építésű lakóparkok előtt álló lehetőségekkel és kihívásokkal foglalkozunk, részletezve az árak, a támogatások, a hitelek, a műszaki fejlődés lehetőségeit és irányait, illetve a szektort komolyan érintő munkaerőpiaci kihívásokat. A Portfolio LAKÁS 2017 kiállítás és vásár kísérőrendezvénye március 24-én kerül megrendezésre.


Az, hogy a hitelminősítők befektetésre ajánlott kategóriába sorolták Magyarországot, erősíti az ország lehetőségeit, így a kereslet és a kínálat összefüggésében az iroda és az ipari ingatlanok előtt is nagy jövő áll - mondta el dr. Helembai Gábor, a Bird&Bird ügyvédje. A mostani kedvező gazdasági helyzetnek a fejlesztők is örülnek, de a következő években nagy kihívást fog jelenteni az építőipari kapacitás pótlása, ami az árak alakulása mellett a határidők betartására is hatással lesz - tette hozzá Kovács Attila MRICS, a Horizon Development managing partnere. A szakértő szerint a kereskedelmi ingatlanok mellett a lakóingatlan fejlesztésben is van még potenciál, különösen az olyan helyeken, ahol kevés az elérhető szabad telek. A mostani fejlesztési boom mellett azonban hosszabb távon már óvatosnak kell lennünk.

Magyarország a top tíz befektetésre ajánlott hely között van ma Európában, Budapest pedig Frankfurttal van egy csoportban, ami bíztató a következő időszakra nézve - hangsúlyozta Kibédi Varga Lóránt MRICS, a CBRE magyar ügyvezető igazgatója. Az, hogy olyan hitelminősítők, mint a Moody's, a Standard and Poors, vagy a Fitch befektetésre ajánlják az országot erősíti a stabilitást, de az is igaz, hogy olyan külső tényezők, mint a Brexit is segítettek abban, hogy Magyarország kevésbé tűnjön kockázatos helynek. Míg a válság előtt a befektetők 60-70 százaléka Nyugat-Európából és az USA-ból érkezett, addig mostanra az amerikai és a hazai befektetők 50-60 százalékban uralják a piacot. Emellett erősödik a kelet-közép-európai régió országaiból érkező - pl. lengyel, cseh, szlovák - befektetők aránya is. Mivel egy magyar befektető esetében kevésbé jelent kockázatot, hogy hirtelen kivonja a pénzét az országból, ezért a magyar befektetők növekvő aránya is hozzájárul egy stabilabb piac kialakulásához.

Politikai kockázat tekintetében Magyarország az utóbbi időben meglehetősen stabillá vált, de az olyan kiszámíthatatlan elemek, mint pl. a plázastop, vagy a vasárnapi boltbezárás árnyalja a korlátlan optimizmust - mondta el Noah M. Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Heffner Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) Magyarországi Befektetési Projektek főosztályvezető helyettese szerint Budapest új kereskedelmi és irodaközpontja a reptér közelében alakulhat ki, mivel más városokban általában a reptér bevezető útjai mentén vannak egybefüggő irodafolyosók, ezzel szemben Budapesten a Váci úton jött létre, így a reptér irányába még hatalmas fejlesztési potenciál van.

Nagyon jelentős makroökonómiai fejlődés ment végbe Magyarországon az elmúlt pár évben, de az ingatlanpiac még mindig a legvonzóbb terület. Az állami beruházások hosszú távon jótékony hatással vannak az ingatlanpiacra, de fontos az ilyen beruházások megfelelő időzítése az építőipari korlátozott kapacitások miatt. - emelte ki Székely Ádám, az InfoGroup Cégcsoport ügyvezetője. A szakember szerint jövőre tovább emelkedhet a befektetési volumen, elérve a 2 milliárd eurót.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium