Előfizetői tartalom

Ha ezt véghezviszik, senki nem fog ráismerni Budapestre

A Városligetbe tervezett új múzeumi negyed már hónapok óta borzolja a lakosság kedélyeit, a változások ellenzői és a zöldfelületek féltői folyamatosan hangot adnak felháborodásuknak, miközben csak gyűlnek a kérdések a 2018-ra befejezni kívánt gigaberuházással kapcsolatban. Két dolog tűnik biztosnak: egyrészt Budapesten évtizedek óta nem körvonalazódott ilyen léptékű városfejlesztés, amely megvalósulása esetén óriási kulturális robbanást hozna maga után és tovább növelné a főváros vonzerejét, másrészt viszont az továbbra is kérdéses, hogy ehhez a fejlődéshez szükséges-e és megéri-e elkölteni egy helyen több mint 150 milliárd forintot. Korai ítélkezés helyett azonban érdemes részletesebben megismerni a Liget Budapest projektet, valamint beleszólni annak alakulásába. Bejártuk a Városliget érintett helyszíneit, számos új részletet tudtunk meg a gigaberuházásról és egy térkép segítségével megmutatjuk, mi hogy alakul át a főváros egyik legkedveltebb parkjában.

Mikor, hogyan, mennyiből?. Miről van szó? A Liget Budapest projekt a Városliget komplex fejlesztését és megújítását célozza. A Városliget évtizedeken át a főváros egyik elsőszámú kulturális és szabadidős negyede volt, a II. világháború óta azonban fejlesztések helyett inkább csak pusztulást láthattunk a területen. A projekt keretében öt új múzeum (Néprajzi Múzeum...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés