Prémium

Rafting (x)

Portfolio




A szó hallatán sokaknak hatalmas víztömeg, tajtékzó hullámok, félelmetes habok, extrém sportolók, jutnak az eszébe, pedig a vadvízi evezés nem feltétlenül ezt jelenti. Bár vannak - evezés szempontjából - igen nehéz vadvizek is, a kedvtelésből ezt a sportot, kikapcsolódási formát űzök általában könnyebb mindenki számára "evezhető" szakaszt választanak.


Ilyen az ausztriai Salza folyó, ahova a Kanyon Aktív is rendszeresen szervez két-háromnapos programokat. A résztvevők életkora változó. A legfiatalabb utas egy 9 éves kislány, a legidősebb egy 65 esztendős úr volt eddig, de az átlagos életkor 20-45 év között változik.

A hétvégi alapprogramban két vízreszállás van (mindkét nap egy), első este közös bográcsvacsora, és egy esti szervezett program. Az evezés általában kétszemélyes vadvízi kenukkal történik, de igény szerint nagyobb 6-8 személyes rafting hajóban is van rá lehetőség. A túra előtt az utasok a túravezetőktől pontos eligazítást kapnak a vadvízi evezés alapjairól, az evezés módjáról.



Felmerülhet a kérdés, hogy milyen előképzettség, illetve felkészülés szükséges ehhez a sporthoz? Ahhoz, hogy valaki ezen a folyón - természetesen vizsgázott túravezetővel - evezzen mindössze átlagos kondíció és biztos úszótudás szükséges. A felszerelést (hajók, mellények, sisak, neoprén ruha - és cipő) természetesen az iroda biztosítja. Egy átlagos túra 2-2,5 óra hosszú és nem túl megerőltető, bárki számára teljesíthető.
Az evezés után Wildalpen (Salza folyó mellett található kis falu) és környéke számtalan szebbnél szebb látnivalót tartogat számunkra, a csodálatos, 2000 m magas hegyek közül előtörő palfaui vízesés rendszer pedig felejthetetlen élményt nyújt. Ha pedig valaki inkább a környék történetére kíváncsi ajánlhatjuk a wildalpeni múzeumot, amely a táj vízrajzát, az .

itt dolgozó emberek életét mutatja be nagyon sok érdekesség segítségével.
Ugyan az első napi evezés előtt általában akad néhány bátortalan résztvevő, aki a program nehézsége felől érdeklődik (fogom bírni? Mi lesz, ha beborulok?), de a második nap végén mindenki fájó szívvel vesz búcsút a Salza folyótól


Hasznos információk

  • Program időpontok:hétvégenként
  • Helyszín: Ausztria, Salza folyó
  • Távolság Budapesttől: 450 km
  • Utazás: egyénileg
  • Szállás
    - magán panzióban (reggelivel) 6.900 Ft/fő/éj
    - saját sátorban 2600 Ft/fő/éj
  • A kétnapos program ára: 19.900 Ft
  • Járulékos költségek: biztosítás, osztrák, illetve magyar autópálya matrica.

    Jelentkezés: Kanyon Aktív Utazási Iroda
    1085 Bp. Somogyi Béla u. 18.

    Tel: 266-0824

    Honlap: www.kanyon.hu

    e-mail: kanyon @kanyon.hu
    (X)
  • Összkép

    Merre visz a ballagók útja?

    Hétfő reggel a lányokon matrózblúz, a fiúkon öltöny, előttük egy kitöltendő gondolattérkép Ady Endre veresiről. Élete eddig legfontosabb napjain van túl 75 ezer érettségiző diák. Múlt

    FRISS HÍREK
    NÉPSZERŰ
    Összes friss hír
    Elszálltak a bérek, elfogyott a munkaerő, egyetlen út előtt áll Magyarország

    Szenior treasury és kontrolling munkatárs

    Szenior treasury és kontrolling munkatárs
    Financial IT 2024
    2024. június 11.
    Portfolio Agrofuture 2024
    2024. május 23.
    Automotive Business in CEE Region Conference 2024
    2024. június 5.
    Hitelezés 2024
    2024. május 14.
    Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
    Portfolio hírlevél

    Ne maradjon le a friss hírekről!

    Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

    Infostart.hu

    Ügyvédek

    A legjobb ügyvédek egy helyen

    Díjmentes előadás

    Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

    Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

    Tőzsdetanfolyam

    Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

    22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

    Ez is érdekelhet
    Hillside Bankers