Előfizetői tartalom

Borul minden, ha felfüggeszti Brüsszel az EU-pénzeinket?

A Portfolio kalkulációi szerint még akkor is el tudná érni idén a két fontos gazdasági célját - EU-pénz kifizetési cél és adósságráta csökkentése - a magyar kormány, ha a ma kezdődő ötnapos európai bizottsági audit nyomán esetleg "befagyasztanák" Magyarország felé az EU-támogatások kifizetését. Ha ez tényleg így történne, akkor januártól hirtelen hatalmas forrásokra lenne szüksége az államnak, ugyanis az EU-pénzek brüsszeli megszakítását-befagyasztását sok idő "visszacsinálni", a tavaszi választásokig viszont gőzerővel kell pörgetni itthon a pályázati kifizetéseket.

Két héten belül eldől a kérdésA Portfolio brüsszeli információi szerint a ma Budapesten kezdődő ötnapos uniós audit tapasztalatai alapvetően befolyásolják azt, hogy szilveszterig kap-e további EU-s kifizetéseket Magyarország, vagy sem. Az elvi döntés a következő két hét során fog megszületni Brüsszelben. Ha egy centet sem kapnánk, az azt takarná, hogy olyan súlyos szabálytalanságokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés