Előfizetői tartalom

Nyolcpontos csomaggal készül 2016-ra a kormány

Portfolio
Rövidesen megjelenik a Magyar Közlönyben egy olyan jogszabály, amely az uniós pályázatokhoz való könnyebb, gyorsabb hozzáférést, egyúttal a 2016-os kifizetés gyorsítását segíti elő - hangzott el az INFOtér című mai balatonfüredi konferencia délutáni panelbeszélgetésén. Dányi Gábor, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkára úgy fogalmazott, hogy a jogszabály azt célozza, hogy 2016-ban a miniszter által egy hónapja megjelölt kifizetési célt, a "2000 milliárdot közelíteni lehessen" és várhatóan egy nyolc pontból álló intézkedésre lehet számítani, amelyből néhányra utalt is.

A 2000 milliárd elérése a célDányi emlékeztetett arra, hogy múlt héten extrém mértékű, mintegy 80 milliárd forintnyi uniós támogatás kiutalása történt meg a pályázók felé, amely sebesség nyilván nem tartható fenn. Az említett jogszabály a 2007-2013-as ciklus zárásával, illetve az új ciklus elindításával összefüggő érthető hullámzás simítását célozza. Ennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés