Felrobbant a Spotify árfolyama
Üzlet

Felrobbant a Spotify árfolyama

Portfolio
A Spotify rekordprofitot jelentett az első negyedévre vonatkozóan, és bevétel-, valamint profitsoron is megverte az elemzői várakozásokat. A vállalat részvényárfolyama 13 százalékos pluszba került a jelentés után.
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

A Spotify évek óta akciókkal, valamint a podcastok és a hangoskönyvek felé való elmozdulással növeli felhasználói bázisát. Tavaly óta azonban elkezdte csökkenteni a költségeket, többek között elbocsátások és a marketingköltségvetés visszavágása révén, hogy növelje a marzsokat és a nyereséget.

A költségcsökkentési intézkedések meghozták az eredményüket, a vállalat negyedéves bevétele 20 százalékkal 3,64 milliárd euróra nőtt, ami felülmúlta a 3,61 milliárd eurós elemzői várakozást. A Spotify a bevételek növelése érdekében emelte az árakat, és különböző előfizetési tervekkel kísérletezett.

A cég emellett

részvényenként 97 centes eredményt jelentett, míg az elemzők 65 centet vártak.

A bruttó marzs a negyedévben 27,6 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 25,2 százalékról, amihez részben a podcast-üzletág nyeresége járult hozzá. A Spotify több mint egymilliárd eurót fektetett be podcast-üzletágának kiépítésébe, többek között több százmilliót költött olyan népszerű műsorokra, mint a "The Joe Rogan Experience".

Ez (a podcasting) tavaly húzós volt. Most viszont egy újabb profitközpontot jelent számunkra

- mondta Daniel Ek vezérigazgató.

A költségcsökkentéseknek viszont egy hátránya is, hiszen az első negyedévben a havi aktív felhasználók száma (615 millió) még a 19 százalékos növekedés ellenére is elmaradt a Spotify saját előrejelzésétől és az elemzők 618 millióra vonatkozó medián becslésétől. Ezt a vállalat a marketingtevékenység visszafogásával magyarázta. A prémium előfizetők száma 14 százalékkal 239 millióra nőtt, ami megegyezett az elemzői várakozásokkal.

A cég a második negyedévre 631 millió aktív havi felhasználót prognosztizált, ami az elemzők 636,3 milliós becslése alatt van.

Az év során visszaállítunk néhány marketingkiadást. Továbbra is növekedést szeretnénk elérni, és úgy láttuk, hogy néhány területen talán egy kicsit túlságosan is visszavettünk

- mondta Ek.

A Spotify részvényeinek árfolyam kezdetben esni kezdett az eredmények megjelenése után, viszont hamar fordulat következett be és jelenleg 13 százalékos pluszban van a jegyzés.

spotify0423

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Silas Stein/picture alliance via Getty Images

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
befektető befektetés chart részvény tőzsde árfolyam