Előfizetői tartalom

Milliárdokat kapott volna a hallgatásért a gyógyszermulti vezére

Portfolio
Egy ideje már komoly viták folynak arról a világ fontosabb régióiban, hogy vajon indokolt-e a felsővezetők jelenleg is magas bérezése, erre pedig a svájci Novartis esete csak ráerősít, a vállalat ugyanis a minap közölte, hogy távozó vezérigazgatójának 78 millió dollárt (mintegy 16 milliárd forint) adna azért, hogy megszerzett tudását és a birtokába jutott információkat ne ossza meg a versenytársakkal. A hír azonban olyan visszhangot váltott ki, hogy ma a vállalat hivatalosan is visszavonta ajánlatát - írja a Reuters.

Daniel Vasella, aki a Novartis éves rendes közgyűlésén már említette, hogy távozni szándékozik a vállalattól, az eredeti tervek szerint a fent említett összeget 6 év alatt kapta volna meg. Egy közleményben Vasella hangsúlyozta, mennyire fontos volt a Novartisnak, hogy szaktudását és tapasztalatait ne más vállalatoknál hasznosítsa. Svájci jogászok és aktivista befektetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés