Előfizetői tartalom

"Elvi alapon" vagy "képlettel" kerülhet be a rezsicsökkentés az alkotmányba

Portfolio
Elvi alapon kerülne be a rezsicsökkentés az alkotmányba. A lépést a kormánypárt elsősorban az Európai Unió, és nem a szocialisták miatt szorgalmazza - értesült a hvg.hu egy vezető kormánypárti politikustól. A Népszabadság mindeközben úgy értesült, hogy a hatodik módisítás során "megemlítik azt a képletet", ami által bebiztosítanák a rezsicsökkentést, a részleteket pedig kétharmados törvényben szabályoznák le.

A hvg.hu elvi megoldásról... A portál által meg nem nevezett politikus elmondása szerint "a rezsicsökkentést úgy lehet beemelni az alaptörvénybe, hogy az nem egy gazdasági képlet, árszabályozási ügy lenne, hanem elvi alapon határoznák meg ennek létjogosultságát, bár az még nem világos, hogy pontosan mi is lenne az alaptörvény módosítása". A magyarázat szerint a lépésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés