Előfizetői tartalom

Jövőre ennyivel fizetünk többet a rezsire

Portfolio
Habár a kormányfő a múlt hét elején még a rezsikiadások befagyasztására adott megbízatást az illetékes szaktárcának, Matolcsy György pénteki általános forgalmi adó emeléséről tett bejelentése mégis emelni fogja a lakossági kiadásokat az újévben. A távhő kivételével ugyanis az összes közműszolgáltatás a legfelső áfakulcsba tartozik, ezért a 2 százalékpontos emelés - minden egyéb tényező változatlansága mellett - a bruttó szolgáltatási díjak 1,6%-os emelkedéséhez vezet 2012. január 1-től.

A nemzetgazdasági miniszter által múlt hét pénteken bejelentettek szerint az általános (normál) forgalmi adókulcs 25%-ról 27%-ra változásával mégis emelkedik majd a lakossági villamos energia és földgáz díja, annak ellenére, hogy a kormányfő hétfőn még a rezsikiadások befagyasztásáról beszélt. Mint ismeretes, Orbán Viktor kormányfő múlt hét hétfőn "rezsibefagyasztást"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés