Előfizetői tartalom

Felemelkedőben a virtuális pénzügyi rendszer?

A Bitcoin, vagyis a legkedveltebb virtuális pénz, körüli felhajtás az egész óévet végigkísérte, két óriási árfolyamrali után jelenleg több mint 800 dollárt ér egyetlen egysége. Ez azt jelenti, hogy durván 60-szorosát éri a szuperpénz most, mint egy évvel korábban. Sokak szerint a Bitcoin túlértékelt, semmit sem ér, de például a Bank of America elemzői szerint fair értéke 1300 dollár körül van. Bár egyelőre főleg befektetésként tekintenek rá, hosszú távon elszámolási egységként való mindennapi használata jelentheti azt a fundamentumot, ami életképessé teheti a virtuális pénzügyi rendszert. A világ szabályozói egyre nagyobb figyelemmel kísérik a monetáris hatóságoktól függetlenül működő virtuális pénzt: egyes országok tiltják a használatát, mások a benne rejlő lehetőségeket mérlegelik.

A Bitcoin árfolyamából nem hiányzik a volatilitás Az év eleji 13 dollárról közel 800 dollárig emelkedett a Bitcoin árfolyama 2013 végére, vagyis durván 60-szorosára drágult a legkedveltebb virtuális pénz egy egysége. Először áprilisban futott lokális csúcsra a BTC, akkor 266 dollárig menetelt az árfolyama a legnagyobb tőzsdéjén, a japán MT Goxon. Ezután egy kisebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés