Előfizetői tartalom

Felvesszük a versenyt a banki informatikában (Interjú)

Informatikai szempontból nem jelentős a magyarországi pénzintézetek lemaradása Nyugat-Európához képest, a magyar IT-cégek pedig "helyismeretüknek" köszönhetően versenyelőnyt élveznek körükben a külföldiekkel szemben - mondja a Portfolio.hu-nak adott interjújában Kő Róbert, a tőkepiaci szoftverrendszerek területén piacvezető Dorsum Zrt. vezérigazgatója. Szerinte a XETRA kereskedési rendszer megjelenése nemcsak kihívás, de új lehetőség is számukra, technológiai szempontból pedig továbbra is a mobil és tablet alkalmazások határozzák meg a közeljövő haladási irányát.

Portfolio.hu: Az elmúlt években a bankok komoly figyelmet fordítottak költségeik csökkentésére, ami informatikai beruházásaikra is kedvezőtlenül hathatott. Mennyire érezték meg ennek hatásait az IT-cégek? Kő Róbert: Nagyon különböző tapasztalataink vannak e téren. Jól látható a költségvetési keret általános csökkentése, ám a rendszer, a szolgáltatás, illetve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés