Előfizetői tartalom

Mégsem forgatja fel az állam az italpiacot

Portfolio
A kormány mégsem teszi tönkre száznál is több kisebb forgalmú ital-nagykereskedő életét - írja az Index. Gulyás Gergely, a törvényalkotási bizottság fideszes elnöke a portál cikkének megjelenése után elmondta, csak egy hiba miatt fogadták el így a törvényt, valójában nem akarják felforgatni az italpiacot. Úgyhogy majd utólag még módosítják a szabályokat, hogy a kisebb forgalmú kereskedők mégse lehetetlenüljenek el.

Mint azt laptársunk megírta, a jövedéki törvény kedden elfogadott módosítása a jövedéki biztosíték összegét a vállalkozások forgalmától függetlenül 150 millió forintban határozta meg, ami megugorhatatlan korlátot állított volna az ital-nagykereskedők többségének. Ugyan készült egy forgalomfüggő, sávos rendszert bevezető módosító a törvényhez, de az adócsomag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés