Előfizetői tartalom

Már nem csak Európa felett lebeg a csőd rémképe

Elindult a végső visszaszámlálás az Egyesült Államokban, az amerikai döntéshozók számára ugyanis alig három hét maradt arra, hogy megállapodjanak az államadósságra vonatkozó plafon újabb emeléséről. A határidő közeledik, a szemben álló politikai erők nézetei azonban nem, így a piaci feszültség is növekszik. Az adósságplafon újabb emelése azonban csak átmeneti megoldást jelentene (jobb esetben másfél évre), világossá vált ugyanis, hogy a tengerentúlon sem lehet büntetlenül és féktelenül eladósodni.

Az európai adósságválság újabb felvonása (így a részleges görög államcsőd megengedése, az olasz államadóssággal kapcsolatos félelmek megjelenése) elterelte a figyelmet a másik óriási jelentőségű kérdésről, ami a tengerentúlon zajlik, nevezetesen az amerikai államadósságplafon emelését övező vitáról. Az augusztus 2-i határidőhöz közeledve (az amerikai pénzügyminisztérium...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés