Előfizetői tartalom

Ők azok, akik vagyonokat keresnek mások tönkretételével

Évről évre egyre több olyan vállalat jelenik meg az amerikai részvénypiacokon, melyek menedzsmentje a könnyű pénz kísértésében igyekszik szándékosan félrevezetni a piac szereplőit, míg más esetekben maguk a piaci szereplők misztifikálják túl az adott társaságokat, az egekbe hajtva ezzel árfolyamukat. Ezen jelenségek pedig azt eredményezték, hogy az utóbbi években, évtizedben több olyan társaság is alakult, melyek tevékenységének fő profilja a fentebb említett renitensek, illetve piaci túlkapások felkutatása. Ezt követően elmarasztaló jelentések, cikkek kerülnek publikálásra az adott cégre vonatkozóan, melyek eladási ajánlással párosulnak. A hatás korábban nem maradt el soha, a kiszemelt "áldozat" árfolyama rendre heves zuhanással reagált az akcióra, mely nem egyszer a cég papírjainak felfüggesztésével, tőzsdei kivezetésével végződött. Bár tevékenységük nagy kockázatokkal jár együtt, a jól elvégzett munkát a piac mindig busásan honorálja, fókuszban a short-seller vállalatok.

Sikert sikerre halmoz a Glaucus Research. Az elmúlt években, évtizedben több olyan vállalkozás is útjára indult, melyek nem kisebb célt tűztek ki zászlajukra, minthogy felhívják a figyelmét a befektetőknek és a szabályozó hatóságoknak azon vállalatokra, amelyek félrevezető információkat közölnek, illetve a valóságnak nem megfelelő pénzügyi kimutatásokat tesznek közzé....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés