Előfizetői tartalom

Boldog ország: egyik bank sem akar kivonulni

Portfolio
Egy nagybank biztosan kivonul Magyarországról 2016 végéig: az MKB tulajdonosa, a BayernLB, hiszen erre az Európai Bizottsággal kötött megállapodás kötelezi. Önszántából azonban egyik hazai nagybank külföldi tulajdonosa sem szeretné elhagyni a magyar piacot - derült ki mostanáig. Legalábbis egyelőre. Kérdés, a bankok maradási szándékából milyen következtetést fog levonni a kormány. Különösen, hogy mire jut a bankok teherviselő képességével kapcsolatban a tavaszi választások előtti hetekre jelzett devizahiteles csomag összeállítása során.

Az MKB tulajdonosát leszámítva egyetlen külföldi tulajdonú hazai nagybank (heten vannak, a nyolcadik a hazai OTP) többségi tulajdonosa sem szeretné elhagyni az országot. 1. Az MKB Bank jelenleg annak a BayernLB-nek a tulajdonában áll, amely a válságot megelőzően több tízmilliárd eurót fektetett az USA-ban kibocsátott jelzálogfedezetű értékpapírokba. A túlzott kockázatvállalás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés