FONTOS Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból
 
Előfizetői tartalom

Megjelentek a növekedés első jelei a lakáshitelezésben

Portfolio
Több jel is arra utal, hogy lassan fellendülhet a lakáshitelezés Magyarországon. Tokodi Gábor, az FHB vezérigazgató-helyettese a Portfolio.hu keddi hitelezési konferenciáján azt mondta, hogy a devizahiteles csomag és a jövedelemarányos törlesztőrészletek szabályozása ezt rossz esetben megakaszthatja, az otthonteremtési program átalakítása viszont segítheti a folyamatot.

Tokodi Gábor előadása szerint az alábbi tényezők adnak okot optimizmusra ma a lakáshitelezésben: 1. Kedvező feltételek a hitelezésben: csökken az alapkamat és alacsonyabbak a hitelkamatok: a legkedvezőbb hitelek kamatlába ma már 5-tel kezdődik. 2. Lassú fordulat jön az ingatlanpiacon. 3. 2013-ban tovább csökkentek a lakásárak: az 1999-es, illetve a 2003-as árszinten vannak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés