Előfizetői tartalom

Óriási összegek maradhatnak a devizahitelesek zsebében

Az eddiginél sokkal vonzóbbá tenné az árfolyamrögzítés lehetőségét a devizahitelesek számára a Bankszövetség javaslatcsomagja. A megjelent sajtóinformációk és a Portfolio.hu értelmezése szerint ugyanis a forintalapú gyűjtőszámlán halmozódó tartozás jó részét az állam és a bankszektor átvállalná a fizetőképes ügyfelektől. Öt év alatt így a két tárgyalófél több százmilliárd forintos áldozatot hozna, az adósok fizetőképessége viszont javulna. Ugyan nem szabadulnának meg devizatartozásuktól, de fejenként több százezer forintot takarítanának meg ezen időszak alatt az új típusú árfolyamrögzítéssel, ráadásul ezt követően sem emelkedne drasztikusan a törlesztőrészletük.

Nem tudni, mit rejteget egészen pontosan a devizahitelesek és a bankok számára a Bankszövetség javaslatcsomagja, melyről a két fél hűvös viszonya ellenére ezekben a napokban is folynak a tárgyalások. Főbb elemeit azonban már több alkalommal is megfontolandónak nevezték egyes kormányzati források, sajtóinformációk alapján pedig körvonalazódni látszanak egyes elemei. A már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés