Előfizetői tartalom

Kivégezték megint a Research in Motiont

Portfolio
A bevételek zuhanásáról és komoly veszteségről számolt be a Research in Motion tegnap, a piacok zárása után közzétett negyedéves gyorsjelentésében. A számok elmaradtak az elemzői várakozásoktól, de igazán nagy csalódást az okozott a befektetőknek, hogy a társaság a BlackBerry 10-es operációs rendszer piacra dobását és az új készülékek megjelenését 2013-ra halasztotta az őszre tervezett időpontról. A befektetők abban reménykedtek, hogy az új operációs rendszer és a készülékek megfordítják az erős versennyel küszködő okostelefongyártó szerencséjét. A társaság részvényei közel 14%-ot zuhantak zárás után. A gyorsjelentés fontosabb pontjai: - Több mint 40%-kal estek a negyedévben a Research in Motion bevételei az előző év azonos időszakához viszonyítva, a nettó eredmény szintjén pedig közel fél milliárd dolláros veszteséget könyvelt el a társaság. - A menedzsment közölte, hogy a piacok által várt ősz helyett csak 2013 elején dobja piacra új operációs rendszerét és az új készülékeket. - A vállalat elbocsátja alkalmazottainak 30%-át a folyó pénzügyi éve végéig. - A részvények 14%-ot zuhantak a zárás után, az árfolyam közel 9 éves mélypontra került.

Kapcsolódó cikkünk2012.06.25Veszélyben a nagy mobilgyártók - Ki lesz az első áldozat?Veszteséges negyedév Nagyot zuhant a június 2-án záruló negyedévében a Research in Motion bevétele az előző év azonos időszakához viszonyítva: miután a vállalat értékesítései 13,2 millió darabról 7,8 millió darabra csökkentek, a bevételek 43%-kal kerültek lejjebb. A társaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés